Ankara, Velilerin İlgiyle Takip Ettiği Maarif Modeli Aile Konferansı’na Ev Sahipliği Yaptı
Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında velilerin katıldığı “Maarif Modeli Aile Konferansları’nın ilki, Ankara’da gerçekleştirildi.
Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak’ın açış konuşması ile başlayan programda Genel Müdürümüz Sayın Cengiz METE; 2025 yılının “Aile Yılı” olarak ilan edilmesiyle, aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesinin ulusal bir öncelik hâline geldiğini; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, sadece akademik başarıyı değil, bireyin değerlerle donatılmasını, erdemli ve bilinçli bir insan olarak yetişmesini de esas aldığını; bu nedenle de aileyi, Bakanlığımızın eğitim öğretim süreçlerine katmak için büyük gayret gösterdiğini belirtti.
Ailelerin, çocukların eğitimine daha bilinçli ve etkin bir şekilde katkı sağlaması amacıyla Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalardan bahsetti. “Paylaşacak Çok Şeyimiz Var” anlayışıyla hareket ettiğimiz Aile Okulu kurslarımıza vurgu yaptı. “Değerler, önce ailede başlar ve eğitim, ancak aile ile el ele verildiğinde gerçek anlamını bulur. Unutmayalım; güçlü aile, güçlü toplumun temelidir ve bizler, ancak aileyi güçlendirerek geleceğimizi inşa edebiliriz.” sözleriyle Genel Müdürümüz, henüz bu sürece dâhil olmayan ailelerimizi de aile eğitimlerimiz ile ilgili kurslarımızdan yararlanmaya davet etti.
Millȋ Eğitim Bakan Danışmanı, Eğitimci Yazar Sayın Erol ERDOĞAN, Maarif Modeli Aile Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. Bakan Danışmanımız; il/ilçe millȋ eğitim yöneticileri, öğretmenler, veliler ve Genel Müdürlüğümüz personelinin katıldığı Konferans’ta
“Sen yoksan bir eksiğiz.” düşüncesinden hareket ederek, çocuklarımızın eğitiminde her şey mükemmel olsa bile süreçte aile olmazsa çocuklarımızın istediğimiz gibi yetişemeceğini,
Eğitimin bir süreç olduğunu, bu sürecin farklı aktörleri olduğunu, bu aktörlerin içerisine bir de dijital içerikler eklendiğini; ailelerin yeni aktörlere karşı hazırlıklı ve bilgili olması gerektiğini vurguladı.
Ailelerin eğitim sürecinin güçlü birer aktörü olmasını ve doğru bir yerden süreçlere katkı sağlamasını vurgulayarak bu süreçlerde nasıl yer alacağına ilişkin Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kurslara katılım sağlamalarını tavsiye etti. Maarif Modeli Ebeveyn Okulu Kurs Programı’nın, Aile Okulu Kurs Programı’nın (Aile Okulu1, Aile Okulu 2), Maarif Modeli Öğretim Programı’nın ve Ailem Dizisi’nin içeriklerinden bahsederek “huzurlu bir toplum ve huzurlu bir insan yetiştirmek için” bu programların hazırlandığını vurguladı.
Bakan Danışmanımız, çocukların hayatında sosyolojik ve psikolojik gelişmelerin önemli bir kısmının ilk on yılda tamamlandığını “İnsanın anavatanı çocukluğudur.” (Doğan Cüceloğlu) sözleriyle ifade etti.
Genel Müdürlüğümüz tarafından; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde aileyi korumak, güçlendirmek, millî ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak amacıyla geliştirilen Maarif Modeli Ebeveyn Okulu Kurs Programının tanıtımı ve yaygınlaştırılması için Maarif Modeli Aile Okulu Konferansları farklı illerde de devam edecek.





